Skogslabbet är ett digitalt läromedel om skog och hållbar utveckling för gymnasiet. Gymnasielärare har utvecklat innehållet och säkerställt kopplingen till läroplanen. Läromedlet är baserat på aktuell forskning, och granskas av SLU-forskare.
Varför ett läromedel om skog och hållbar utveckling?
Skogen är en av våra viktigaste naturtillgångar, och är en del av lösningen på de utmaningar vi står inför. Knappt 7 av 10 gymnasieungdomar menar att skogen är viktig för miljö och klimat, visar en ny undersökning. Mer än hälften av ungdomarna tycker att det är viktigt att skolan undervisar om den här frågan.
Hur skogen ska hanteras är en komplex fråga som debatteras i media och diskuteras vid middagsbord. Vi människor har olika intressen i skogen och olika värderingar – och därför olika uppfattningar om hur vi ska hantera skogen. Dessa intressekonflikter ger goda möjligheter för elever att träna på att ta reda på fakta, argumentera och ta ställning – viktiga förmågor i en komplex värld. (Om du vill veta mer, läs Skolverkets artikel om Intressekonflikter och handlingskompetens och hela lärmodulen om intressekonflikter och handlingskompetens.)
Skogslabbet är kostnadsfritt, tack varje en investering från Ljungbergsfonden, en stiftelse som satsar på utbildningsprojekt inom teknik, naturvetenskap och entreprenörskap. SLU har medfinansierat projektet.
Ja tack, jag vill ha ert nyhetsbrev
Uppdateringar kring Skogslabbet
Skogslabbets webbinarier
På våra webbinarier träffar du en forskare från SLU och två av våra läromedelsförfattare-
Läs hela inlägget här: Skogslabbets webbinarier